Rabu, 30 April 2014

Cerita Hantu - HANTU SENGIH DALAM LIFT OPIS..

Kisah seram ini aku dengar masa bekerja di tempat lama di salah sebuah agensi kerajaan di putrajaya...cerita ni pendek jer tapi memberi impak sadis dan seram gaban kepada aku yg mendengarnya....begini ceritanya....ada seorang kakak opis ni kira cun dan bergaya jugak orangnya...hobinya suka menyanyi tak kira di mana jua beliau berada...di pejabat, tandas, lobi, padang da lain2 trmasuklah dalam lift.

Suatu hari kakak ni kena balik lewat sikit sebab nak menghabiskan kerja yag disuruh oleh boss beliau...nak kata lewat sangat pun tidak lerr...dekat2 nak senja jugak lerr....lepas dah settle semua dia pun berkemas2 untuk balik....oleh kerana kerja beliau telah settle dengan jayanya maka kakak ini pun tersangatlah happynya sambil menyanyi2 sepanjang perjalanannya ke lift..dia nyanyi takdelah kuat mana pun..ala2 sekadar mendengar sendiri...

Waktu tu memang sunyi giler..time2 mcm tu mmg ramai yang dah balik...kakak tu pun menekan lift untuk turun...sekali...bunyi ting...lift pun terbuka...kakak tu masuk ke dalam lift sambil menyanyi lagi....untuk pengetahuan semua, dalam lift tu dipenuhi cermin...apa lagi kakak tu pun menyanyi sambil melihat cermin...mungkin nak tgk sama muka dia cun lagi ke tak.....

tiba2.....

tiba2...

jeng-jeng...

kakak tu mmg nampak dia berdiri dalam cermin tu...tetapi....'dia' yang di dalam cermin tu tak buat mcm apa yg dia sedang buat pada ketika itu....'dia' yang didalam cermin itu sedang tersengih2 sambil tangan menutup mulut menahan sengih..sedangkan dia...maksud aku tangan dia berada di sisi....alamak..cuba korang bayangkan situasi ini...apa lagi...kakak tu pun mencanak berlari keluar dari lift sebaik sahaja lift terbuka.....

sejak kejadian itu, maka ramailah yg takut naik lift sorang termasuklah aku...dan kalau terpaksa naik sorang pun aku mesti terbayang saat2 mencemaskan kakak itu...

-SEKIAN-


Sumber

Tiada ulasan:

Catat Ulasan