Ahad, 27 April 2014

Kisah Seram - Ceroboh Hospital



Dunia Seram - Tahun lepas..
Awek aku sakit, kene masuk hospital Selayang..

Mcm biase laa.. boifren mithali.. datang melawat tapi dah lambat.. mase melawat dah habis.. dah pukul 6 setengah mase tu...

Makcik Guard tu tak kasi aku masuk.. kusut jugak kejap..

Last2 aku dapat idea.. mase tu aku pakai round neck.. kat dalam kete aku ade baju t shirt putih, memang standby utk keje.. so aku sarung je laa kat luar buat mcm jacket.. lepas tu capai file dalam kete terus redah masuk ikut klinik yang kat basement tu..

Sume nurse yang selisih dgn aku tunduk cakap 'evening sir'.. bangga kejap.. dorang mesti ingat aku doktor

naik je tingkat 6.. lepak sampai pkul 9, takde sape yang tanye.. so aku blah laa..

ambik lift terus turun pegi basement yang paling bawah sekali..

"Ting".. bunyi lift.. sampai je aku keluar.. lorong kiri gelap.. yang ade lampu depan dengan sebelah kanan je.. aku tak cam jalan ni.. so aku redah je laa..

jalan terus.. ade satu ward pembedahan.. lepas tu.. coroner.. hati aku dah tak sedap dah.. terus lagi.. pintu hijau yang paling last.. BILIK MAYAT.. jalan mati pulak tu..

terus pusing tak de toleh lagi dah... mase tu rase seram sejuk je tibe2.. lampu pulak kelip2 mcm nak mati.. cepat2 aku jalan laju2..

dari hujung lorong tu ade lift tempat aku turun tadi.. aku tengok lift tu terbukak.. aku jalan je laa konon nak pegi lift.. sampai tengah jalan je.. lift tu tertutup.. lepas tu lift tu berenti tingkat 1.. sambil jalan tu aku nampak lift tu turun balik..

sampai je depan lift.. aku ingat nak naik.. terbukak pintu je..

wallawey.. takde sape2 kat dalam.. sape pulak main picit2 ni.. takde pikir panjang aku terus lari ikut lorong kanan yg ade lampu

sambil tu ade jugak selisih dengan orang, tapi aku tak tengok pun muke dorang.. jalan sambil tunduk, mcm2 dalam kepale aku terbayang

last2 jumpe jugak wad pesakit luar, then klinik tempat aku masuk tadi

- macamane aku boleh sampai bilik mayat, aku tak tau
- sape yang main picit2 lift mase tu.. aku tak tau

lepas tu tobat dah tak ceroboh hospital time2 mcm tu..



Lagi Kisah Seram: Ghost Stories Club  

Tiada ulasan:

Catat Ulasan