Rabu, 23 April 2014

Kisah Seram - Di Wedding Cousin



Dunia Seram - Apa yg aku nk citer nih adalah kisah benar yg berlaku masa wedding cousin aku...cousin aku nih dah kawin ngan sorang mamat nih..mamat nih sblm berkenan ngan cousin aku, dia ada tergila2 kat sorang pompuan A ..A nih plak x minat kat dia, so awal2 dia tolak mamat ni...so mamat nih pun usha lak cousin aku....aku x tau derang kenal brapa lama then derang pun bertunang...masa bertunang si A nih datang rmh cousin aku tgk majlis pertunangan nih.aku x tau la dia di jemput atau mmg sengaja nk dtg.masa ari tunang tu A ada ckp kat cousin aku face 2 face..dia kata walaupun cousin aku kawen ngan mamat nih tp one day mamat tu akan jd milik dia gak..lebeh kurang la dia kata camtu...aku pun x tau apa sbb dia kata camtu...

cousin aku bertunang dlm stahun gak...sblm kawen ada sorang pakcik nih dia nasihat kat cousin aku kata kawen nih bukan perkara main2, kena pikul tanggungjawab la...dia pesan kat cousin aku nih suruh wat pendinding diri utk keselematan mana tau ader org nk wat jahat dlm rmh tangga...so pakcik nih wat tangkal utk cousin aku n suruh pakai sentiasa kat lengan....

wedding day kat rmh cousin aku sumer jln ngan lancar..xde pape berlaku...next day ari ahad kat rmh lelaki...wat tema pakaian warna itam..x tau la napa laki tu pilih warna itam...cousin aku lak x pakai tangkal coz bj dia agak jarang kat bhgn lengan...oleh sebab rmh dekat2 so belah pompuan bertandang awal sket kat umah lelaki...adik cousin aku(pompuan, umo dlm 10 tahun) ngan anak2 buah aku yg lain sronok ler main kat depan pelamin sementara tunggu bersanding..main depan plamin tanpa ada pape yg berlaku....then tiba waktu bersanding...masa pengantin dok bersanding, mak aku n mak sedara aku perasan yg adik cousin aku yg td sronok2 main tetiba diam membisu tgk pengantin bersanding...dia dok diam n tunduk sepanjang majlis sanding..masa balik pun dia diam smp rumah pastu nangis2 ngan muntah2...mak sedara aku risau ler pasal tgk ank dia jd camtu...

then masa kat rmh, mak sedara aku nih dpt call , suruh dtg kat rmh pengantin lelaki coz ada sumting berlaku kat ank dia..then suruh carik tangkal kat dlm bilik ank dia...carik2 x jumpa pun tangkal tu....mak sedara aku gi la sana n suruh mak aku tgk2 kan ank dia yg nangis2 td...sejam lebeh gak dia gi sana then balik...dan kitorang x plak diceritakan apa yg berlaku kat rmh pengantin lelaki..apa yg aku dapat tau, masa kemas2 lepas kenduri kat rmh lelaki, derang jumpa bunch of needles kat blakang khemah tmpt pengantin makan beradap...pastu ader sekeping gambar mcm tengkorak lukis atas kertas guna liquid paper pastu ader jarum cucuk kat tgh2 tengkorak tu...dalam bilik bujang lama lelaki tu lak jumpa ada tali yg diikat2....kitorang x tau saper yg letak benda2 tu....mak sedara aku decide buang benda2 tu kat laut...

kat rmh plak, cousin aku yg nangis2 td citer kat mak aku...dia kata masa akak dia sanding kat pelamin, dia nmpk ader satu lembaga hitam blakang akak dia pegang keris nk tikam akak dia...lembaga tu nmpk bdk nih leh nmpk dia so dia wat tanda shhh... kat bdk nih...then trus pergi...

lepas dgr citer nih..aku adik bradik ngan cousin lain wat la spekulasi...mcm2 teori yg aku dgr...ader yg cakap benda tu si A yg punya...nk balas dendam...tp x tau la...abg ipar aku lak kata ntah2 benda tu husband cousin aku yg punya...mana tau...apa yg kami prasan, bdk laki nih pakai celak keliling mata...abg ipar aku cakap ada 2 sebab je laki pakai celak..satu ikut sunnah nabi...satu lagi pasal ilmu nk pikat pompuan....btul ker ader ilmu mcm tu?


Tiada ulasan:

Catat Ulasan